De ultieme VDI-gids voor bedrijven en 5 beste oplossingen (2023)

Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de uitstekende mogelijkheden zoals toegang op afstand, gemak, beveiliging en meer.

Voorbij zijn de dagen dat werknemers geen andere keus hadden dan hun kantoor binnen te lopen om het werk te voltooien. Organisaties gaven een fortuin uit aan desktops en hardware externe toegang inschakelen.

De ultieme VDI-gids voor bedrijven en 5 beste oplossingen (1)

Uiteindelijk leidde dit tot problemen met betrekking tot de schaalbaarheid van computers, netwerkmogelijkheden, opslag, enz. Hiervoor kwamen VDI-oplossingen naar voren als een redder tegen deze problemen.

Maar hoe?

Laten we de VDI-technologie, mogelijkheden en de beste VDI-oplossingen voor uw bedrijf begrijpen.

Wat is VDI?

Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is de infrastructuurtechnologie die draait virtuele desktops op verschillende apparaten en besturingssystemen. VDI maakt dit mogelijk door gebruik te maken van virtuele machines die op de gecentraliseerde hostserver van een datacenter staan.

Dit virtualisatieplatform vervangt fysieke desktopcomputers en wordt geleverd als software-apps, besturingssystemen en hardwarebronnen. Deze infrastructuur stelt gebruikers in staat om te werken zoals ze gewend waren op laptops of fysieke desktops.

Verschillende componenten van VDI zijn:

  • Een client om toegang te krijgen tot de virtuele machines (VM's)
  • Een virtualisatieserver
  • VM's om virtuele desktops te hosten
  • Een verbindingsmakelaar

VDI vindt toepassing in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, recht, financiën, leger, telecommunicatie, onderwijsinstellingen, call centers, ontwerp- en ingenieursbureaus, en anderen.

VDI versus desktopvirtualisatie en VDI versus VM's

Een van de grootste verwarringen bij mensen met virtuele desktoptechnologie is dat ze denken dat VDI en desktopvirtualisatie hetzelfde zijn.

Hoewel het verschil misschien niet duidelijk is uit hun namen, is de technologische schaal erachter het werkelijke verschil.

Desktopvirtualisatie is een overkoepelende term voor een technologie die een desktopomgeving en de bijbehorende hardware scheidt om een ​​virtuele machine (VM) op een desktop te laten draaien. Het kan anders worden geïmplementeerd, bijvoorbeeld als een Remote Desktop Service (RDS) waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met gedeelde desktops die op externe servers draaien.

Virtuele desktopinfrastructuur (VDI) is echter een soort desktopvirtualisatie. Deze datacentertechnologie biedt gehoste desktops aan externe gebruikers.

Dit kan ook verwarring veroorzaken tussen een VDI en VM. Virtuele machines (VM's) zijn de technologie die bestaat uit softwaremachines die aandrijven VDI. Deze machines worden gemaakt door een fysieke server op te delen in virtuele servers met behulp van een hypervisor of servervirtualisatie. VM's worden voor verschillende toepassingen gebruikt, zoals het draaien van virtuele desktops in VDI-omgevingen.

Hoe werkt VDI?

In Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is een Virtual Machine Monitor (VMM) of hypervisor de software die servers in verschillende VM's verdeelt en uitvoert. Deze machines hosten op hun beurt verschillende virtuele desktops waartoe gebruikers op afstand toegang hebben vanaf hun computers.

Bovendien verbinden gebruikers hun desktops met deze VM's via een verbindingsmakelaar - een softwaregateway tussen de server en gebruikers. Deze software bepaalt wie verbinding kan maken met welke VM in een datacenter.

Het implementeren van VDI omvat twee hoofdstappen:

  • Alle virtuele desktops worden gehost op een gecentraliseerde server in een datacenter. En elke VM krijgt een aantal hardwarebronnen toegewezen in verbinding met de server en heeft een image van het besturingssysteem.
  • Een sterke netwerkverbinding tussen de gebruiker en de server is nodig om toegang te blijven krijgen tot een virtuele desktop. In de backend beheert en creëert de hypervisor VM's voor elke VDI-omgeving. De verbindingsmakelaar wijst geschikte virtuele desktops uit de gecentraliseerde pool toe aan de klanten.

Soorten VDI

Op basis van hoe gebruikers verbinding maken met virtuele desktops, bestaat VDI uit twee typen:

Aanhoudend: Bij persistente VDI maken gebruikers verbinding met dezelfde virtuele desktop en kunnen ze deze elke keer personaliseren op basis van hun behoeften. Ook als u de verbinding verbreekt, worden al uw wijzigingen opgeslagen, wat bijna dezelfde ervaring geeft als het gebruik van een fysieke desktop.

Niet-persistent: Hierin maakt een gebruiker verbinding met verschillende desktops zonder dat wijzigingen worden opgeslagen, aangezien er geen aanpassing nodig is. Daarom is het relatief goedkoper en eenvoudiger. Deze VDI's worden gebruikt in ondernemingen met een groter personeelsbestand.

Voordelen van VDI

De voordelen van VDI zijn onder andere:

Kost efficiëntie: Omdat alle verwerking op de server plaatsvindt, hebt u minder hardware nodig voor apparaten, dus lagere investeringen.

Vlottere toegang op afstand: VDI stelt gebruikers in staat om virtuele desktops te gebruiken, ongeacht locatie of apparaat. Hierdoor hebben ze eenvoudig toegang tot hun apps en bestanden en werken ze efficiënt.

Verbeterde gebruikerservaring en productiviteit: Welk apparaat u ook gebruikt – pc, smartphone of tablet – VDI-oplossingen bieden een consistente, snelle en moeiteloze gebruikerservaring. De productiviteit van werknemers neemt dus toe.

Verbeterde beveiliging: VDI-software kan, mits correct geïmplementeerd, de beveiliging verbeteren door op te nemen firewalls, malware-apps, software voor kwetsbaarheidsbeheer en meer.

Dus wil je van al deze voordelen profiteren?

Bekijk deze 5 VDI-oplossingen.

V2 Cloud

Geef uw personeel meer mogelijkheden met een virtuele desktopoplossing op ondernemingsniveau van V2 Cloud. Ze hebben de afgelopen vijf jaar al meer dan 25,000 gebruikers wereldwijd bediend en bieden robuuste mogelijkheden om bedrijven te ondersteunen met een gedistribueerde architectuur en wereldwijd erkende datacenters.

De ultieme VDI-gids voor bedrijven en 5 beste oplossingen (2)

Beginnen met V2-wolk is moeiteloos; jij kan implementeer de webgebaseerde virtuele Windows-desktops binnen enkele minuten voor uw klanten en medewerkers. Het gebruik van deze tool vereist geen technische expertise of langlopende contracten.

V2 Cloud is volledig beheerd desktop-as-a-service (DaaS) is handig voor IT-managers en bedrijfseigenaren om hun werk te stroomlijnen en tijd te besparen om zich te concentreren op meer kritieke taken. Deze oplossing is ook ongelooflijk snel, schaalbaar en kostenefficiënt voor bedrijven van verschillende omvang.

Bovendien is V2 Cloud een uitstekende keuze voor ondernemers die thuiswerk aan hun werknemers toestaan. Het zorgt voor een soepele workflow op de apparaten van werknemers en zorgt tegelijkertijd voor veiligheid. Dit is een handige tool voor managed service providers om kostenefficiënte virtuele desktops met hoge marges toe te voegen aan hun cloudgebaseerde serviceportfolio.

Bovendien kunnen softwareleveranciers het gebruiken om de cloudversie van hun lokale app mogelijk te maken zonder veel kosten of technische complexiteit. V2 Cloud is een volledig geïntegreerde oplossing die veilige toegang op afstand biedt, antivirus bescherming, 24/7 monitoring en dagelijkse back-ups.

Als u echter problemen ondervindt, kunt u altijd 7 dagen per week contact opnemen met hun technische ondersteuningsteam via telefoon, e-mail en chat. De prijs van V2 Cloud begint vanaf $ 40/maand voor één licentie en één gebruiker.

Citrix

Uitstekend geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven, Citrix is een goede optie voor virtuele desktops en apps. Laat uw medewerkers genieten van een naadloze ervaring met één enkele console, zelfs als ze met verschillende besturingssystemen werken.

De ultieme VDI-gids voor bedrijven en 5 beste oplossingen (3)

U kunt Citrix snel implementeren en werken op afstand mogelijk maken om de workflow stabiel en productief te houden, zelfs tijdens onderbrekingen. Het ondersteunt high-definition desktops en apps die optimaal presteren op verschillende apparaten.

U krijgt uniforme, intuïtieve en veilige virtuele desktops om uw virtuele workflow te organiseren, automatiseren en begeleiden en samen te werken met teamleden om op tijd weloverwogen beslissingen te nemen. Functies zoals geavanceerde analyses bieden eenvoudige probleemoplossing.

Citrix maakt uw cloudovergang soepeler met een passende snelheid. Hun DaaS-oplossing biedt flexibiliteit en een aanpasbare werkruimte zodat gebruikers altijd productief kunnen blijven, waar ze ook zijn. Bovendien zorgt het voor de beveiliging van uw externe personeel met gecentraliseerd beheer en data encryptie.

Ze bieden verschillende prijsopties die u kunt kiezen op basis van uw behoeften. De prijs begint vanaf US $ 8 voor een termijnplan en een pay-as-you-go-model voor US $ 16 / maand.

VMware Horizon

Ervaar de digitale werkplek met de veilige en efficiënte virtuele apps en desktops van VMware Horizon in de cloud of op locatie. Dit platform integreert diep met het technologie-ecosysteem van VMware om sneller, cloud-ready en optimaal beheer te bieden.

De ultieme VDI-gids voor bedrijven en 5 beste oplossingen (4)

Bovendien krijgt u end-to-end beveiliging om bedreigingen buiten de deur te houden, ongeacht welk apparaat uw medewerkers gebruiken. U kunt apps en desktops implementeren, bewaken, beheren en schalen in privé-, multi-cloud- of hybride omgevingen met behulp van SaaS-services en een cloudgebaseerde console.

VMware Horizon transformeert de traditionele infrastructuur met moderne technologieën om het beheer en de implementatie van apps en desktops te automatiseren en te vereenvoudigen en meer personalisatie te bieden. Je hebt verschillende inzetmogelijkheden, waaronder Azure, AWS, Dell EMC en Cloud VMware Engine.

Voor de veiligheid gebruiken ze de Zero-Trust-model en Carbon Black-integratie. U kunt het 60 dagen gratis uitproberen en daarna een passend prijsmodel kiezen.

Amazon WorkSpaces

Geweldig voor bedrijven van elke omvang, Amazon WorkSpaces biedt veilige, schaalbare en betrouwbare virtuele desktops. Deze volledig beheerde VDI is voor Windows- en Linux-systemen die u kunt gebruiken om vanaf een ondersteund apparaat toegang te krijgen tot heel veel bronnen.

De ultieme VDI-gids voor bedrijven en 5 beste oplossingen (5)

Amazon Workspaces maakt het eenvoudig om desktops toe te wijzen, gegevens in de cloud te beveiligen en extern personeel te faciliteren. De goed presterende desktops zijn geweldig voor ingenieurs en ontwikkelaars om eigen modellen, code en ontwerpen te openen en op te slaan. U krijgt functies zoals ondersteuning voor meerdere apparaten, samenwerkingstools, DaaS, tweefactorauthenticatie en integratie met derden.

Ze hebben verschillende tariefplannen, waaronder uurlijkse en maandelijkse facturering en een combinatie van beide. U kunt op elk moment van abonnement wisselen en beginnen met een gratis proefperiode van twee standaardabonnementen met 50 GB gebruikersvolume en 80 GB root. U bent echter beperkt tot 40 uur gebruik per maand.

VirtualBox

VirtualBox is een open-source en gratis gehoste hypervisor van Oracle voor x86-virtualisatie. Dit veelzijdige product werkt op Windows, Linux, macOS, OpenSolaris en Solaris. Hiermee kunt u eenvoudig virtuele desktops maken en beheren en Guest Additions-stuurprogramma's gebruiken om de prestaties te verbeteren, wat handig is voor werk met veel grafische afbeeldingen.

De ultieme VDI-gids voor bedrijven en 5 beste oplossingen (6)

Bovendien kunt u VM's moeiteloos configureren, ze op verschillende platforms laten draaien en genieten van functies zoals snapshots, gedeelde klemborden/mappen en een naadloze modus om meerdere soorten apps uit te voeren. Maak bovendien gebruik van opdrachtregelinteractie, geneste paging, openbare API om VM's te besturen, teleportatie en meer.

Conclusie 👨‍💻

VDI-oplossingen stellen organisaties van elke omvang in staat om a robuust personeel op afstand, schaal computing eenvoudig, bespaar resources en profiteer van vele voordelen. Kies de beste VDI-oplossing voor uw bedrijf op basis van uw vereisten, bedrijfsomvang en budget.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 05/04/2023

Views: 6690

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.