Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (2023)

Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (1)Ben jij een echt organisatietalent? Maak jezelf onmisbaar bij elk bedrijf waar je werkt, en zorg dat alles op rolletjes verloopt! Na de Associate degree-opleiding Executive Officemanagement van Schoevers weet jij hoe je projecten, events en andere afspraken succesvol organiseert en coördineert, en mag je jezelf een ware organisatieprofessional noemen.

Start je carrière bijvoorbeeld als project- of eventcoördinator, officemanager of directiesecretaresse, en zorg als rechterhand van het management dat alles tot in de puntjes is verzorgd!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Wil jij je organisatietalent verder ontwikkelen, en zie je jezelf al werken als allround organisatieprofessional? Dan is de Ad-opleiding Schoevers Executive Officemanagement misschien wel iets voor jou! Check hier of deze opleiding bij je past.
Ben jij:

 • Goed in organiseren en plannen?

  Van hybride teamoverleg tot zakelijke lunch, en van managementvergadering tot origineel afdelingsuitje: zorg jij er graag voor dat alles tot in de puntjes geregeld is? Tijdens de Associate degree Schoevers Executive Officemanagement leer je in de praktijk hoe je evenementen organiseert. Stel bijvoorbeeld samen met je team een creatief bedrijfsuitje samen voor een echt bedrijf tijdens de Eventweek, hou je hoofd koel tijdens de No Stress Week en toon je organisatieskills tijdens je stage.

 • Een verbinder?

  Ben jij sociaal, leg je makkelijk nieuwe contacten en vind je het leuk om mensen met elkaar te verbinden? Dat zijn belangrijke kwaliteiten voor een officemanager. Jij bent namelijk het visitekaartje van de organisatie, en draagt met jouw open en gastvrije houding bij aan de goede sfeer.

 • Hands-on?

  Steek jij graag je handen uit je mouwen, en weet je van aanpakken? Mooi! Want als organisatieprofessional hou je veel ballen tegelijk in de lucht, en neem je de directie veel werk uit handen. Met je brede kennis, professionele aanpak en uitstekende managementvaardigheden maak jij het verschil.

 • Een snelle schakelaar?

  Jouw werkdag is heel gevarieerd: ’s ochtends start je bijvoorbeeld met het plannen van een bedrijfsevent, tussendoor belt de CEO met de vraag of je een zakenlunch wilt regelen, daarna boek je snel vliegtickets en een hotel voor je collega die op zakenreis gaat, je bent aanwezig bij managementoverleg en zorgt intussen dat alles geregeld is voor het project van je leidinggevende. Snel schakelen is dus een must in dit vakgebied.

 • Doortastend?

  Dagenlang discussiëren over de oplossing voor een klein probleem? Niets voor jou! Als organisatieprofessional denk je in oplossingen, en hak je snel knopen door. Zo kan het hele team weer vooruit!

 • Veelzijdig?

  Met je Associate degree-diploma ben je breed opgeleid en kun je op veel plekken aan de slag. Je bent voor elk bedrijf van meerwaarde door je eersteklas managementvaardigheden, je relevante praktijkervaring en natuurlijk jouw expertise als organisatieprofessional. Start je carrière bijvoorbeeld als officemanager, managementassistent, event- of projectcoördinator.

 • Goed in communiceren?

  Weet jij hoe je een boodschap op de juiste manier overbrengt? Na de Ad-opleiding Schoevers Executive Officemanagement draai jij je hand niet meer om voor een item op intranet, een nieuwsbrief naar alle medewerkers of het checken van beleidsstukken

 • Opmerkzaam?

  Let jij graag op details, en merk je foutjes tijdig op? Da’s mooi, want als officemanager controleer jij de kwaliteit van je eigen werk én dat van collega’s. Tijdens de Associate degree leer je hoe je opbouwende feedback en advies geeft. Alles voor een goed eindresultaat!

(Video) Past een HBO Associate Degree Officemanagement bij jou?

Passen deze eigenschappen bij jou? Bezoek dan een open dag en duik in de wereld van Tio! Proef de Tio-sfeer, stel je vragen aan studenten en docenten en kom alles te weten over de opleiding.

Bezoek een open dag

 • 25 april
 • Amsterdam 25 maart
 • Eindhoven 5 april
 • Groningen 25 maart
 • Hengelo 4 april
 • Rotterdam 25 maart
 • Utrecht 1 april

Executive Officemanagement in beeld

Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (2)
(Video) Schoevers Talks | Dag uit het leven van HBO Ad-student Rianne
 • Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (3)

  Dit is Schoevers Officemanagement

 • Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (4)

  Stages bij de Schoeversopleiding Officemanagement

 • Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (5)

  Schoevers Officemanagement: carrière en baankansen

 • Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (6)

  Projecten tijdens Schoevers Officemanagement

 • Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (7)

  Schoevers studente Lisanne is de spin in het web tijdens haar stage bij MyOffice!

#organisatietalent

Maak het verschil als officemanager in het bedrijfsleven! Met jouw brede kennis, relevante praktijkervaring en expertise zorg je dat alles vlekkeloos verloopt, en als visitekaartje van het bedrijf zorg je voor een goede sfeer. Het management kan op jou bouwen, en vertrouwt er blind op dat jij de zaakjes tiptop in orde maakt.

Behaal je Associate Degree in slechts 2 jaar

Associate degree in 2 jaar

Wist je dat je je Associate degree-diploma al in 2 jaar kunt behalen? En wil je daarna doorstuderen naar de volledige bachelor, dan haal je die al in 1 jaar na je Ad. Wil je liever in één keer je bachelordiploma halen? Dat kan: in 3 of 4 jaar heb je je bachelordiploma op zak.

Associate degree of bachelor: wat zijn de verschillen?

De Associate degree ligt qua niveau tussen mbo4 en hbo-bachelor in.

 • De Associate degree en de bachelor zijn allebei hbo-opleidingen.
 • De Associate degree duurt 2 jaar, en je haalt 120 studiepunten (ECTS).
 • De bachelor duurt 3 of 4 jaar, en je haalt 240 studiepunten (ECTS).
 • Haal je eerst je Ad-diploma, dan kun je kiezen: direct aan het werk, of doorstromen naar de hbo-bachelor.

Meer weergevenMinder weergeven

(Video) Dit is Schoevers Officemanagement

Voltijd of deeltijd?

Je volgt de Associate degree Schoevers Executive Officemanagement voltijd. Je hebt dus de hele week lessen en thuisstudie. Naast je studie heb je misschien een bijbaantje voor een paar uur in de week.

Wil je de opleiding in deeltijd volgen? Dan volg je je opleiding niet bij Tio, maar bij Schoevers. Je krijgt dan een paar avonden of een dag per week les, en hebt naast je opleiding ook een (volledige) baan.

Schoevers Officemanagement op Tio

Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (8)Schoevers en Tio, hoe zit dat nou? Even uitleggen: Hogeschool Tio en Schoevers zijn allebei onderdeel van de NCOI Groep. We werken samen om studenten het beste van twee werelden te bieden. Daarom biedt Hogeschool Tio de Schoevers voltijd hbo officemanagement-opleiding aan, en krijg je les op de Tio-vestiging. Je zit dus in de klas met Tio-studenten, krijgt les van Tio-docenten en doet mee aan Tio-projectweken, maar profiteert intussen van het grote internationale netwerk van Schoevers en Tio samen. Ook kunnen studenten meer kennis en inzichten delen met elkaar, omdat Tio een breder aanbod aan opleidingen biedt.

Behaal je Schoeversdiploma bij Tio

Als voltijd Ad-student Schoevers Executive Officemanagement sta je ingeschreven bij Schoevers en volg je het Schoevers-studieprogramma, maar dan op Tio. Dus: studeren in kleine klassen, les van docenten die met één been in de praktijk staan en veel persoonlijke aandacht. Heb je je opleiding afgerond, dan krijg je het Schoevers-diploma. Mét baangarantie.

Waarom kiezen studenten voor Executive Officemanagement by Schoevers?

 1. Je hebt je Ad-diploma al in 2 jaar op zak: lekker snel dus!
 2. Het bedrijfsleven staat te springen om goed opgeleide officemanagers, en bedrijven vragen regelmatig om Schoevers-personeel. Kies je droombaan!
 3. Na je opleiding behoor je tot de top van jouw vakgebied, daarom biedt Schoevers baangarantie.
 4. Je krijgt les van topdocenten die met één been in de praktijk staan. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er speelt in de branche.
 5. Je doet veel relevante praktijkervaring op: ga op stage en studiereis, en help jouw team naar de finales in de projectweken.
 6. Je hebt veel internationale mogelijkheden. Ga op internationale studiereis, kies een stage over de grens of volg een semester van de opleiding aan een buitenlandse partneruniversiteit.
 7. Tio staat bekend om persoonlijk onderwijs: docenten kennen je bij naam, en je krijgt veel persoonlijke begeleiding.

Studenten aan het woord

Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (9)

“Over de twee jaar durende Associate degree was ik gelijk erg enthousiast. Ook
speelde de baangarantie een grote rol in mijn studiekeuze.”

Maud Seignette | Schoevers-studente

Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (10)

“Het studieprogramma vind ik erg goed. De vakken die ik krijg zijn erg nuttig voor later in het bedrijfsleven, zoals effectief zakelijk communiceren, projectmanagement en business English.”

Zoë Munnik | Schoevers-studente

(Video) Officemanager Miranda | Dat is er een van Schoevers

Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (11)

“Iedereen kent Schoevers; ik krijg daarom ook voorrang op banen binnen mijn vakgebied. Met een Schoeversdiploma kun je zeker bereiken wat je wilt!”

Fleur Hermkens | Schoevers-studente

Ad Officemanagement by Schoevers: hbo in 2 jaar Hbo (12)

“Twee stages, kleine klassen en persoonlijke begeleiding; voor mij is deze opleiding de perfecte kans om in twee jaar mijn diploma Officemanagement te halen”

Sylvana van Wanrooij | Schoevers-studente


Na de studie

Heb je je Associate degree Schoevers Executive Officemanagement binnen? Gefeliciteerd! De wereld ligt voor je open, want je kunt met je diploma op veel plekken aan de slag. Bijvoorbeeld als projectcoördinator bij een webwinkel, als officemanager bij een advocatenkantoor of als personal assistant van het management bij een verzekeraar. Of word eigen baas en start als freelancer. Check hier hoe jouw toekomst eruit kan zien!

De Associate degree-opleiding OfficemanagementSchoevers1(CROHO-nummer 80007) is door de NVAO geaccrediteerd, het diploma kun je in twee jaar behalen. Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het getuigschrift van accreditatiehouder Hogeschool Schoevers.

(Video) Schoevers Office- en Managementsupport (mbo4) volg je in 1 of 2 jaar bij Tio

 1. De opleiding Schoevers Officemanagementis de Schoeversopleiding Executive Officemanagement,uitgevoerd door Hogeschool Tio. Hogeschool Schoevers is de accreditatiehouder van deze opleiding. Na afronding van je opleiding ontvang je het felbegeerde Schoeversdiploma, inclusief de baangarantieregeling.

Videos

1. Waarom kies je voor een studie bij Schoevers? | Schoevers Voltijd
(Schoevers Opleidingen)
2. Personal Assistant Lydia | Dat is er een van Schoevers
(Schoevers Opleidingen)
3. Student Sylvana over studeren bij Schoevers Voltijd
(Schoevers Opleidingen)
4. Weet jij al wat je gaat studeren? | Kom naar de Open Avond van Schoevers Voltijd
(Schoevers Opleidingen)
5. Eerstejaarsstudent Ad Officemanagement | Windesheim in Almere
(Windesheim in Almere)
6. Secretaressedag 2011: functies op hbo-niveau
(SchoeversVideos)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 15/06/2023

Views: 5773

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.